
Hoe maak je thuis de lekkerste vegan wentelteefjes, met krokante gouden randjes en een heerlijk vla-achtig centrum. Je zult de eieren nooit missen!
Voordat ik veganist werd, was wentelteefjes een van mijn favoriete brunchgerechten.
Of ik nu in een chique restaurant was of een zondags familieontbijt, ik hield van de zachte custardtextuur van het geweekte brood met daarop poedersuiker of boter en ahornsiroop.
Deze makkelijke veganistische versie is net zo lekker als het klassieke originele ontbijt, en het is een geweldige manier om overgebleven brood op te maken.
Lezers zijn ook dol op deze Healthy Blueberry Muffins
Bekijk hierboven de video voor het maken van veganistische wentelteefjes
Veganistische wentelteefjes ingrediënten
Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor het recept: gesneden brood naar keuze, banaan (of kokosroom of lijnzaad voor een versie zonder banaan), niet-zuivelmelk, zoetstof, een snufje zout, optionele edelgistvlokken en eventueel een snufje kaneel .
Er is geen soja of tofu, geen slagroom, geen eieren (zelfs geen aquafaba), en geen dure veganistische bindmiddelen zoals kikkererwtenmeel of gewoon ei.
Het is een eenvoudig veganistisch recept voor wentelteefjes, gemaakt met alleen basisingrediënten die je in een gewone supermarkt kunt vinden.

Wat voor brood gebruiken?
Hoewel bijna elk type eendagsbrood technisch kan worden gebruikt om wentelteefjes te maken, zijn sponsachtige, stevige, stevige broden het beste omdat ze niet uit elkaar vallen nadat ze in beslag zijn gedrenkt of wanneer ze worden omgedraaid.
Brioche, Frans stokbrood, zuurdesem of challah zijn topkeuzes voor wentelteefjes. Zorg ervoor dat je de ingrediënten van het brood leest, want brioche en challah bevatten vaak eieren en zijn daarom niet veganistisch.
Eerlijk gezegd gebruik ik meestal gewoon het brood dat ik bij de hand heb, zelfs als het een soort is dat niet vaak wordt aanbevolen voor wentelteefjes, zoals zacht volkoren of volkoren sandwichbrood of Engelse muffins.
Als leuke variatie vind ik het heerlijk om kaneel-rozijnenbrood te gebruiken om wentelteefjes met kaneel te maken.


Suggesties voor het serveren van wentelteefjes
Pure ahornsiroop en vegan boter
Poedersuiker en bosbessen
Pindakaas en geprakte banaan
Amandelboter en frambozenjam
Vers gesneden aardbeien en kokosslagroom
Gebakken perziken en kaneel
Mini chocolate chips of chocoladesiroop
Of voor hartige wentelteefjes, het plantaardige ontbijtgerecht is geweldig met geroosterde tomaten, gekarameliseerde uien, gesmolten veganistische kaas of voedingsgist, gesneden of gepureerde avocado of avocadosalade, of mijn zelfgemaakte champignonsaus.

Hoe maak je wentelteefjes
Om doorweekte wentelteefjes te voorkomen (tenzij je op mij lijkt en het niet erg vindt), laat je het brood een nacht onbedekt zitten of bak je de sneetjes in een voorverwarmde oven op 300 graden Fahrenheit gedurende 15 minuten of tot hun vocht opdroogt uit.
Klop in een kom alle ingrediënten behalve het brood bij elkaar om je eierloze wentelteefjesbeslag te maken. Dompel elk sneetje brood volledig in het mengsel en leg de sneetjes in een ondiepe schaal.
Giet alle resterende vloeistof erover. Laat het 10-15 minuten in de sneetjes trekken en draai het geweekte brood halverwege om.
Vet een pan met antiaanbaklaag in en voeg zoveel plakjes toe als er passen. Kook 1 1/2 minuut op middelhoog vuur. Draai dan om en bak nog een minuut of tot het brood lichtbruin is.
Herhaal met de overige plakjes. Serveer warm, met je favoriete wentelteefjes.
Je kunt de plakjes ook snijden, voor of na het koken, voor veganistische wentelteefjes. (Als kind bestelde ik graag de wentelteefjes bij Burger King en was verrast toen ik onlangs ontdekte dat ze per ongeluk veganistisch zijn.)
Of verdrievoudig het vegetarische recept, leg de plakjes in een ovenvaste pan en bak de geweekte plakjes in de oven voor een gebakken veganistische wentelteefjesschotel.

- 4 plakjes brood naar keuze
- 1/3 beker geprakte banaan of kokosroom, of 2 lijnzaadeieren
- 1/4 theelepel zout
- 3 eetlepel melk naar keuze
- 1 eetlepel zoetstof naar keuze
- optioneel kaneelstukje
- optioneel 2 tl voedingsgist, voor de smaak
- Tenzij je van doorweekte wentelteefjes houdt (dat doe ik echt!), Laat het brood dan een nacht onbedekt zitten of bak de plakjes 15 minuten op 300 F of tot ze uitdrogen. Roer alle ingrediënten door elkaar behalve het brood. Dompel elk plakje volledig in het mengsel. Leg de plakjes in een ondiepe schaal, giet de resterende vloeistof erover en laat ze 10-15 minuten weken, halverwege omdraaien. Vet een pan met antiaanbaklaag in. Voeg de plakjes toe aan de pan en kook 1 1/2 minuut, draai ze dan om en kook nog een minuut of tot ze lichtbruin zijn. Herhaal met de resterende plakjes.Bekijk voedingsfeiten
Veganistische ontbijtideeën

Veganistische Pannenkoeken

Chocolade Bananenbrood

Veganistische Wafels

Tofu Scramble Recept

Aardbeiensmoothie

Chiapudding

Veganistische kaneelbroodjes
creditSource link