Sopapilla Cheesecake Bars – Veel beter dan andere recepten!

Deze zoete sopapilla cheesecake-repen met kaneelsuiker zijn een van de gemakkelijkste en lekkerste desserts die je ooit zult maken. En ze hebben TWEE KEER ZO VEEL roomkaasvulling als andere recepten!

Sopapilla Cheesecake Bar Recept

Geloof me, jij zullen om het recept worden gevraagd.

Met een dikke roomkaasvulling, een boterachtige korst en een snufje kaneelsuiker erop, kunnen gasten de rijke en decadente sopapilla-cheesecakerepen nooit weerstaan.

Dus als je op zoek bent naar een super feestvriendelijk dessert, bewaar dit recept dan zeker, want mensen zijn er elke keer weer enthousiast over!

Misschien vind je dit kokosijs ook lekker

Gekoeld Crescent Roll Sopapilla Recept Idee

Wat maakt dit het beste recept?

Hoewel je veel recepten voor sopapilla-cheesecake-repen online kunt vinden, hebben de meeste anderen slechts een heel dun laagje cheesecake-vulling in het midden.

Deze is anders, omdat hij een rijke, romige en HEERLIJK DIKKE ROOMKAAS VULLINGluxueus gevuld tussen lagen schilferige korst.

En hoewel dit niet het gezondste dessert is dat ik ooit heb gepost, is het recept verrassend gezonder dan je zou denken, met minder dan een eetlepel suiker per reep.

Bovendien, dankzij de roomkaas en yoghurt, bevat elke sopapilla cheesecake-reep meer dan 6 gram eiwit en kan volledig eivrij zijn!

Overgebleven roomkaas? Bloemkool Ovenschotel maken

Bekijk hierboven de receptvideo voor de sopapilla-roomkaasreep

Makkelijke sopapilla cheesecake repen

Nadat ik eerder dit jaar sopapilla-cheesecake-repen had geprobeerd op een Cinco de Mayo-feestje, sms’te een van mijn vrienden of ik een recept had voor deze zoete kaneelgebakjes.

Ik ben opgegroeid in Texas en was bekend met de traditionele Zuid-Amerikaanse of Nieuw-Mexicaanse gefrituurde sopapilla’s, die op veel dessertmenu’s van Tex-Mex-restaurants voorkomen.

Maar een laagje cheesecake toevoegen? Dit was iets wat ik moest proeven.

En dus stond ik op een regenachtige dag in mei in de keuken, met de bedoeling mijn eigen versie van de populaire cheesecake-dessertrepen te maken.

Ik heb ervoor gekozen om de vulling van mijn Vegan Cheesecake en Keto Cheesecake recepten aan te passen en extra dik te maken, want de cream cheese vulling is het lekkerste!

Kaneel Sopapilla Repen

Sopapil reep ingrediënten

Je hebt het volgende nodig: kaneel, roomkaas, yoghurt of zure room of kokosroom, sikkeldeeg, puur vanille-extract, zoetstof, boter of olie en maizena of amandelmeel.

Het is prima om zelfgemaakte of in de winkel gekochte halvemaanroldeeg te gebruiken. Je kunt ongebakken halvemaanbroodjes kopen in het gekoelde gedeelte van bijna elke reguliere supermarkt.

De gewone of Griekse yoghurt kan desgewenst worden vervangen door zure room of kokosroom. Wil je vanille yoghurt gebruiken in plaats van naturel? Laat de vanille gewoon weg in het recept.

De zoetstof in de cheesecake kan gegranuleerd zijn (zoals gewone suiker, kokossuiker, bruine suiker, enz.) of vloeibaar (pure ahornsiroop, honing of agave). Gebruik een kristalsuiker zoetmiddel in de kaneelsuiker topping.

Voor suikervrije sopapilla-cheesecake-repen, ga met gegranuleerde erythritol, xylitol of een stevia-bakmengsel dat vergelijkbaar is met suiker (geen poeder of pure stevia).

Makkelijk recept voor feestdesserts

Hoe maak je het recept?

Begin met het verzamelen van al uw ingrediënten en apparatuur. Laat de roomkaas op kamertemperatuur komen.

Open de halvemaanvormige rolblikken en gebruik een deegroller of je handen om ze uit te rollen en de naden te sluiten. Maak je geen zorgen als ze niet perfect zijn. De mijne ook niet!

Bekleed de bodem van een 9×13 bakvorm met een van de deegvellen. Zet deze pan opzij en verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

Ofwel in een keukenmachine of met een handmixer, meng de roomkaas, yoghurt, maizena, vanille en zoetstof tot ze helemaal glad zijn. In tegenstelling tot gewone cheesecake hoef je je geen zorgen te maken over te lang blenden.

Verdeel de roomkaasvulling gelijkmatig over de ovenschaal. Leg het resterende halvemaanrolvel er voorzichtig op.

Giet nu de gesmolten boter of kokosolie erover. Gebruik indien nodig een spatel om het gelijkmatig op het deeg te krijgen. Strooi de kaneelsuiker over alles.

Bak 25 minuten op het middenrek van de oven. Laat volledig afkoelen alvorens te snijden. Als de pan niet meer heet is, zet ik hem graag een paar uur onbedekt in de koelkast (of ‘s nachts, afgedekt met een theedoek). De staven worden aanzienlijk steviger als ze eenmaal zijn afgekoeld en zijn veel gemakkelijker te snijden.

Kaneel Sopapilla Repen

Bewaar- en baktips

Koel restjes in een afgedekte container gedurende drie tot vijf dagen. Technisch gezien kunnen de repen ook worden ingevroren als je de zachtere korst niet erg vindt. Ontdooi voor het eten.

Deze sopapilla-cheesecake-repen, ook wel churro-cheesecake-repen genoemd, zijn geweldig voor potlucks en feesten. In een koele ruimte kunnen ze een paar uur buiten zitten.

Dit recept is erg vergevingsgezind. Maak je geen zorgen als je bovenste halvemaanvormige deegroller breekt terwijl je het over de cheesecake-laag legt. Bekijk de video hierboven en je zult zien dat de mijne precies dat deed! Druk het gewoon zo goed mogelijk weer samen en het komt nog steeds goed.

Sopapilla Roomkaas Repen

Voor vegan sopapilla cheesecake repen

Omdat ze al geen ei hebben, zijn de repen makkelijk vegan te maken.

De meeste merken gekoelde, verpakte halvemaanrollen zijn per ongeluk veganistisch. Deze omvatten Pillsbury, Immaculate Baking Company, Trader Joe’s en Annie’s, evenals enkele generieke supermarktmerken zoals Giant, Aldi, Walmart, Safeway en Wegmans.

Ik hou van Immaculate Baking of Annie’s biologische halve maanbroodjes omdat ze geen gehydrogeneerde oliën, kunstmatige smaakstoffen of conserveermiddelen bevatten die in sommige andere opties aanwezig zijn.

Gebruik kokosroom of je favoriete zuivelvrije yoghurt en roomkaas. Merken die veganistische roomkaas verkopen, zijn onder meer Kite Hill, Violife, Wayfare, Trader Joes en Tofutti.

Lezers zijn ook dol op deze Vegan Chocolate Chip Cookies

Churro Cheesecake Bars
  • 24 oz roomkaas (voor vegan, zie opmerking hierboven)
  • 2 blikjes gekoelde sikkelbroodjes (16 oz totaal)
  • 1 3/4 kop yoghurt, zure room of kokosroom
  • 1 1/2 theelepel puur vanille extract
  • 3/4 beker zoetstof naar keuze
  • 2 1/2 eetl maizena, of 5 el amandelmeel
  • 3 eetlepel gesmolten boter of kokosolie

Kaneel Suiker Topping

  • 1 theelepel kaneel
  • 1/3 beker suiker of kristalsuiker erythritol
  • Rol het halvemaandeeg uit. Leg een van de vellen op de bodem van een 9×13 bakvorm. Verwarm de oven voor op 350 F. Met een keukenmachine of handmixer, meng de roomkaas, yoghurt, maizena, vanille en zoetstof tot ze helemaal glad zijn. Verdeel gelijkmatig in de pan. Leg het resterende halvemaanrolvel er voorzichtig op. (Bekijk de stapsgewijze receptvideo hierboven. Het is niet erg als het vel uit elkaar valt! Druk zo veel mogelijk tegen elkaar.) Smeer boter erop, strooi de kaneelsuiker erover en bak 25 minuten. Zet het vuur uit zonder de oven te openen en laat nog 10 minuten in de gesloten oven staan. Laat volledig afkoelen alvorens te snijden. Ik zet de pan (als hij afgekoeld is) graag een paar uur in de koelkast, of een nacht losjes afgedekt met een handdoek, omdat de repen na afkoeling flink stevig worden. Bekijk voedingsfeiten

Gemakkelijke ideeën voor feestdesserts

Deep Dish Koekjestaart

Deep Dish Koekjestaart

Fluffy Citroen Dessert Mousse

Citroenmousse

zoete aardappel brownies

Zoete Aardappel Brownies

Ananastaart

Ananastaart

Supergezond Heerlijk Bosbessen Haver Crisp Recept

Bosbessen Crisp

Veganistische desserthummus

Chocolade Hummus

Pompoen Cheesecake Dip

Pompoen Dip

Makkelijk Pindakaas Brownies Recept

Pindakaas Brownies

Chocoladepuddingcake

creditSource link

Joriciousdelicious.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart