
Dit zelfgemaakte perzikkrokante recept zit boordevol zoete en sappige perziken en gegarneerd met een heerlijke boterachtige havermoutstreusel. Het is het perfecte makkelijke zomerdessert!
Probeer de klassieke zuidelijke perzikkrokante wanneer je een publieksvriendelijk dessert nodig hebt.
Het recept is snel op te zwepen met slechts een paar basisingrediënten. En het is geweldig voor doordeweekse familiediners, zomerbarbecues, babyshowers of brunch met vrienden.
Toen ik opgroeide, maakte mijn moeder dit in de zomermaanden bijna elke week voor ons, vaak met bosbessen of bramen samen met de rijpe perziken.
Probeer ook zeker deze Pineapple Pie
Bekijk de stapsgewijze video met het recept voor een perzikkrokant hierboven
Wat is het verschil tussen Peach Cobbler en Peach Crisp?
Perzikcrumble of crisp bevat een laag gesneden fruit op de bodem met daarop een knapperige streusel gemaakt van boter, suiker, soms haver en bloem.
In plaats van een kruimelige topping, vraagt een schoenmaker om een dikker beslag dat lijkt op knoedels, dropkoekjes, taartbodem of scones.

Makkelijke perzik knapperige ingrediënten
Je hebt nodig: perziken, haver, kaneel, bloem, zoetstof en boter of een neutrale olie.
Voor een perzikkrokant zonder havermout is er ook een koolhydraatarme optie gemaakt met amandelmeel in het onderstaande recept.
Als leuke variatie kun je de perziken vervangen door appels of ananas. Of vervang tot de helft van de perziken door bosbessen of in plakjes gesneden aardbeien.
En roer gerust een handvol geraspte kokosnoot of fijngehakte pecannoten, walnoten of amandelen door de streusel na het snijden in de boter.
In tegenstelling tot veel andere recepten met fruitchips, bevat deze geen maizena!

Kun je perziken uit blik of diepvries gebruiken?
Dat kan absoluut, en dit maakt het recept nog makkelijker te combineren.
Bevroren perziken zijn al geschild en in plakjes gesneden. U hoeft dus alleen de verpakkingen te ontdooien en overtollig water of ijs weg te vegen voordat u verder gaat.
Als u perziken uit blik gebruikt in plaats van verse perziken, laat u de blikken volledig leeglopen voordat u zes kopjes fruit afmeet.
Nog meer perziken om op te gebruiken? Probeer deze Overnight Oats


Zo maak je de lekkerste perzik krokant
Als u verse perziken gebruikt, schil ze en snijd ze in plakjes, gooi de pitten weg.
Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit. Gooi de perziken met de zoetstof en kaneel in een grote kom om gelijkmatig te coaten.
Verspreid in een ovenschaal van 20 cm of een gietijzeren pan en zet opzij.
Combineer alle overige ingrediënten behalve de boter of kokosolie in een kom. Snijd de boter in met een vork of deegsnijder en blijf stukjes van de topping breken tot er kleine kruimels ontstaan.
Strooi de knapperige topping over de kaneelperziken. Plaats vervolgens op het middelste rek van de oven en bak 50 minuten of tot de perziken bruisend en gekarameliseerd zijn met een gouden topping.
Verdeel over individuele kommen. Serveer warm of koud en werk eventueel af met ijs of slagroom.

Perzik crumble toppings
Het recept is op zichzelf al zoet en heerlijk. Of maak het af met een van de volgende dingen:
Kokosijs
Amandelmelkijs
Havermelk IJs
Kokosslagroom
Keto-ijs
Met zulke gezonde ingrediënten zou je het zelfs als ontbijt kunnen eten! Probeer het serveren van de volkoren havermout krokant bovenop de Chia Pudding.
Of voeg een schep toe aan gewone of vanille-yoghurt, voor een lekker en uitgebalanceerd ontbijt met antioxidanten, eiwitten, calcium en vezels.

Recept voor gezonde perzikkrokante
Met zes kopjes vitamine A- en C-rijke perziken verpakt in het recept en minder dan een half kopje suiker voor de hele pan, is deze fruitchips een geweldige gezonde dessertoptie.
Voor een veganistisch perzikkrokant recept, gebruik je gewoon je favoriete niet-zuivelboter of de olie-optie. Het dessert is van nature vrij van eieren en kan glutenvrij zijn.
Als u op zoek bent naar een dessert zonder toegevoegde suikers, kunt u de zoetstof vervangen door dadelsuiker, of door suikervrije xylitol of erythritolkorrels.

Bewaarinstructies
Perzikkrokante recepten worden het best geserveerd op de dag dat ze worden gemaakt, omdat de havertopping de beste knapperige textuur zal hebben.
Om te voorkomen dat het dessert drassig wordt, bewaar je de restjes in de koelkast in een afgedekte bak, met een kleine opening in de bak. Dit voorkomt dat overtollig vocht vast komt te zitten en de topping zachter wordt.
Het perzikdessert kan ook worden ingevroren. Ontdooi voor het opdienen en verwarm indien gewenst opnieuw.

- 6 kopjes gesneden verse, ingeblikte of bevroren perziken
- 1 1/2 eetl zoetstof naar keuze
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/3 beker meel, zoals wit, spelt of haver (of hier is een low carb fruitcrumble)
- 1 1/4 kop havermout of snelle haver
- 1/4 beker suiker, ongeraffineerd indien gewenst
- 8 eetlepel boter of olie
- Verwarm de oven voor op 375 F. Gooi de eerste drie ingrediënten in een kom. Verspreid in een 8 inch pan. (Of verdubbel alle ingrediënten voor een 9×13 pan.) Meng in een nieuwe kom alle overige ingrediënten behalve boter of olie. Snijd de boter er met een vork of deegsteker in tot er kleine kruimels ontstaan. (Als je olie gebruikt, roer het er dan gewoon door.) Verdeel de kruimels gelijkmatig over de perziken in de pan. Bak 50 minuten, tot ze goudbruin en bubbelend zijn. Serveer warm of koud.Bekijk voedingsfeiten
Makkelijke fruitdessertrecepten
Citroenmousse

Appelmoes Taart

Gezonde bosbessenmuffins

Veganistische Bananenpudding

Avocado Chocolademousse

Veganistische Appeltaart

Bananenijs

Aardbeien Havermout Repen
creditSource link