
Dit klassieke, zelfgemaakte chocoladeroomkaasglazuurrecept is rijk, soepel en absoluut perfect voor het bedekken van chocoladetaarten, cupcakes of om per lepel te eten..
De absoluut heerlijke chocoladeroomkaasglazuur is alles wat je ooit zou willen in een chocoladedessert.
Als je op zoek bent naar een eenvoudig glazuurrecept dat perfect is met slechts een paar basisingrediënten, dan is dit zeker iets om te proberen, want het is super dik en romig!
Het glazuur kan snel van tevoren worden opgeklopt en tot stijve pieken worden geleid. En het bevat ook veganistische, glutenvrije en keto-opties.
Probeer ook zeker dit Chocolade Bananenbrood
Bekijk hierboven de video met recept voor chocoladeroomkaasglazuur
Ingrediënten voor chocoladeroomkaasglazuur
Voor de chocolade: dit recept gebruikt gewoon cacaopoeder om die klassieke chocoladeglazuursmaak te krijgen. Als je de optionele 2 ons gesmolten chocolade toevoegt, wordt het nog lekkerder donker, rijk en chocoladeachtig!
Voor de zoetstof: poedersuiker (of erythritol voor keto-chocoladeglazuur) voegt zoetheid en textuur toe aan het glazuur, zodat het dikker wordt en stijve pieken vormt wanneer het wordt opgeklopt.
Als je glazuur zonder poedersuiker wilt, probeer dan deze Healthy Chocolate Frosting.
De roomkaas: voel je vrij om je favoriete gewone roomkaas te gebruiken. Voor vegan frosting kun je je eigen cashewroomkaas maken. Of gebruik een merk zoals Tofutti, Trader Joes of Kite Hill.
De andere ingrediënten zijn melk naar keuze, boter (nogmaals, veganistische versies kunnen gemakkelijk worden gebruikt voor glazuur zonder boter) en puur vanille-extract.
Voor iets heel anders, deze Chocolade Hummus maakt ook een geweldige chocolade glazuur!

Chocoladeglazuur Recepten
Koffie Chocolade Glazuur: Klop een halve theelepel oploskoffie door het onderstaande glazuurrecept. Of gebruik gezette espresso in plaats van de melk.
Vanilleroomkaasglazuur: Laat het cacaopoeder weg, reduceer het pure vanille-extract tot één theelepel en voeg alleen de melk toe als dat nodig is.
Chocolade Kokos Roomkaas: Gebruik kokosmelk als melk naar keuze en voeg een handvol geraspte kokosnoot toe en eventueel een achtste theelepel kokosextract.


Hoe maak je roomkaas-chocoladeglazuur?
Laat de roomkaas en boter op kamertemperatuur komen.
Klop alle ingrediënten met een elektrische mixer of of keukenmixer. Het kan technisch gezien ook met de hand worden gemengd, maar die versie heeft niet zo’n opgeklopte en donzige textuur.
Als de chocoladeglazuur te dik is, voeg dan heel langzaam meer melk toe. Of als het te dun is, klop er dan meer poedersuiker door tot het de gewenste dikte heeft bereikt.
Het recept hoeft niet gekoeld bewaard te worden als je het maar een paar uur laat staan op een feestje in een koele ruimte of tijdens het vervoeren van een frosted chocolate cake naar een evenement.
Vanwege de bederfelijke ingrediënten raad ik aan om het overgebleven glazuur te bedekken en de restjes maximaal een week in een luchtdichte verpakking in de koelkast te bewaren.

Hierboven weergegeven, op dit Keto Cake Recept
Vergeet de in de winkel gekochte chocoladeglazuur, ganache en botercrème. Je zult deze chocoladeroomkaasglazuur over alles willen smeren!

- 1/2 beker cacaopoeder
- optioneel 2 oz gesmolten chocolade
- 8 oz roomkaas of vegan roomkaas
- 1/4 beker boter of vegan boter
- 1 1/2 – 3 kopjes poedersuiker, of erythritol voor keto
- 1 1/2 theelepel puur vanille extract
- 2 – 4 el melk naar keuze
- Laat roomkaas en boterspread op kamertemperatuur komen. Klop alle ingrediënten met een elektrische mixer of standmixer (of met de hand, die niet zo opgeklopt en luchtig zal zijn, maar nog steeds werkt). Als het te dik is, voeg dan heel langzaam meer melk naar keuze toe. Als het te dun is, voeg dan extra poedersuiker toe. Bedek en bewaar overgebleven glazuur voor maximaal een week.Bekijk voedingsfeiten
Manieren om chocoladeglazuur te gebruiken

Zoete Aardappel Brownies

Veganistische chocoladetaart

Brownie in een mok

Gezonde Chocoladetaart

Veganistische Chocolade Cupcakes

Chocolade Bananen Taart
creditSource link