Avocado-ijs – slechts 4 ingrediënten!

Dit stiekem gezonde recept voor avocado-ijs is rijk, smeuïg en zo ongelooflijk romig. Slechts één smaak, en je zult de ingrediënten nooit geloven!

Recept voor avocado-ijs
pin-it

Het recept kan zuivelvrij, glutenvrij, paleo, keto en veganistisch zijn.

En in tegenstelling tot veel andere recepten voor avocado-ijs, vereist deze geen eieren, geen gezoete gecondenseerde melk en geen banaan!

Ja, het is een ongewone smaak die je niet vaak tegenkomt bij je lokale Baskin-Robbins of Ben & Jerry’s. Maar als je avontuurlijk bent ingesteld, probeer het dan zeker eens.

De zoete en romige textuur van dit ijs zal je zeker overtuigen!

Probeer ook eens dit zuivelvrije Amandelmelkijs

Bekijk de receptvideo voor avocado-ijs hierboven

Avocado-ijs smaken

Chocolade-ijs: Meng drie eetlepels ongezoete of Nederlandse cacaopoeder door het avocado-ijsmengsel.

Muntchocoladeschilfer: Voeg een vierde theelepel puur pepermuntextract toe voordat je gaat mixen. Roer op het einde een handvol chocoladeschilfers door het ijs.

Probeer deze Mint Chocolate Chip Nice Cream voor een avocadovrije versie.

Vanilleboon: Vervang het vanille-extract in het onderstaande recept door een halve theelepel vanillebonenpasta of de vlekjes in de helft van een klein vanillestokje.

Kokos Avocado-ijs: Gebruik ingeblikte kokosmelk of kokosroom in plaats van slagroom. Werk af met geraspte kokos of kokosslagroom.

Chocoladeschilfer: Meng een derde kopje gewone of mini-chocoladestukjes door het gezonde ijs, of roer de chocoladestukjes erdoor na het mengen.

Banaan: Voor avocado nice cream, meng je gewoon een banaan door het mengsel. Indien gewenst kun je de zoetstof in het onderstaande recept weglaten en in plaats daarvan een paar dadels toevoegen.

Limoen: Traditioneel avocado-ijs wordt vaak gemaakt met limoensap. Voeg gerust twee theelepels limoensap toe aan dit recept en eventueel een theelepel limoenrasp.

Andere smaken: Probeer een halve theelepel oploskoffie of een eetlepel of twee pindakaas, amandelboter of dit zelfgemaakte Nutella-recept te mengen.

Avocado Schelp-ijs Met Chocolade Pit

Hoe smaakt avocado-ijs?

Dik en romig, het bevroren dessert smaakt eerlijk gezegd meer naar vanille dan naar avocado.

Je kunt een lichte avocadosmaak proeven als je weet dat het erin zit (dus maak dit niet als je niet van avocado’s houdt). Maar meestal smaakt het als een rijk en smeltend heerlijk vanille-ijs dat toevallig groen is.

Door een van de hierboven genoemde optionele ingrediënten toe te voegen, zoals cacaopoeder, pepermuntextract of limoensap, wordt de avocadosmaak nog verder gemaskeerd.

Als je geen kokossmaak wilt, gebruik dan de kokosvrije optie. Veganistische zware slagroom werkt voor een zuivelvrij recept zonder kokosnoot.

Veganistisch avocado-ijsrecept

Oorsprong van avocado-ijs

Het eten van avocado als toetje is populair in plaatsen als Brazilië en veel landen in Azië. Ik kwam voor het eerst avocado-ijs tegen dat te koop was bij een plaatselijke supermarkt, terwijl ik in de Filippijnen woonde.

We slaan aan in de Verenigde Staten. Stop bij uw lokale Target of Whole Foods en u ziet mogelijk een merk met de naam Cado. Dit niet-zuivel-avocado-ijsbedrijf biedt smaken zoals koekjes en room, gezouten karamel, citroen, kersen-amaretto, java-chip en chocolade-moddertaart.

Er is zelfs een luxe gelato-winkel in Selfridges in Londen, Snowflake genaamd, die avocado-gelato (avolato) maakt, geserveerd in de avocadoschaal met een veganistische notenbotersteen.

Mijn versie hieronder roept op tot in de winkel gekochte of zelfgemaakte chocoladetruffels voor de pits. Voel je vrij om iets anders te vervangen met een vergelijkbare vorm als je dat wilt.

Voel je je nog steeds avontuurlijk? Buffelbloemkoolvleugels maken

Romig zuivelvrij bevroren avocado-dessert

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt

Om het eiervrije ijs te maken, heb je nodig: twee rijpe avocado’s, kokosmelk uit blik of slagroom, zoetstof naar keuze en vanille-extract. Dat is het!

De room: Je kunt slagroom gebruiken (of Silk zware slagroom voor veganisten). Of gebruik in plaats daarvan kokosroom of volle kokosmelk uit blik. Nondairy creamer werkt ook.

Opties voor zoetstoffen: Vrijwel alle zoetstoffen voor alle doeleinden zijn geschikt, van suiker of pure ahornsiroop, tot honing of agave, tot stevia of erythritol voor suikervrij ijs. Als u stevia gebruikt, gebruik dan alleen de hoeveelheid die in zoetheid gelijk is aan een vierde kopje suiker.

De avocado’s: Knijp het fruit heel voorzichtig uit. Ze zijn rijp als ze iets meegeven aan de druk, maar niet papperig aanvoelen. Gebruik rijpe avocado’s voor dit recept.

Als je avocado’s nog niet rijp zijn, wacht dan een paar dagen. Of doe ze in een bruine papieren zak met een appel, banaan of kiwi, dan zouden ze sneller moeten rijpen.

Kokosmelk over? Gebruik het in dit Kokosijs

Bolletje ijs

Zo maak je het avocadodessert

Als u een ijsmachine gebruikt, vries deze dan van tevoren in volgens de aanwijzingen van de fabrikant voor uw specifieke machine.

Begin met rijpe avocado’s en schep het vruchtvlees eruit. Mix dit in een blender of een keukenmachine met de room of kokosmelk, zoetstof naar keuze, puur vanille-extract en eventuele optionele toevoegingen om verschillende smaken te maken.

Voor een dikker ijs breng je het mengsel over in een ijsmachine en draai je het volgens de gebruiksaanwijzing van je machine. Of je kunt het avocado-ijs zonder ijsmachine maken door het mengsel simpelweg in een kom te doen, de kom af te dekken en een uur of twee in te vriezen tot het stevig genoeg is om eruit te scheppen.

Voor de foto’s heb ik de ijsmachine methode gebruikt.

In de video hierboven heb ik de kommethode zonder ijsmachine gebruikt en de bevroren lekkernij in de avocadoschelpen geserveerd, met eetbare chocolade-avocadopitten in elk midden gedrukt.

Het recept kan worden geserveerd in schelpen, kopjes, glazen of kegels. Top met je favoriete ijstoppings, zoals slagroom en kersen, chocoladesiroop of fudgesaus, regenbooghagelslag of gemalen koekjes, zoals deze Keto Peanut Butter Cookies.

Omdat er geen kunstmatige ingrediënten of conserveringsmiddelen zijn, is zelfgemaakt avocado-ijs het meest romig op de dag dat het wordt gemaakt.

Als je een ietwat ijzige textuur niet erg vindt, kun je restjes maximaal een maand in een afgedekte luchtdichte verpakking in de vriezer bewaren. Ontdooi een half uur voor het eten.

Hoe maak je avocado-ijs
  • 2 avocado’s
  • 1 kopje kokosmelk of slagroom
  • 1/4 beker zoetstof naar keuze
  • 1/2 theelepel puur vanille extract
  • optioneel Chocoladetruffels
  • optioneel 1/4 theelepel puur pepermuntextract (meer smaakideeën staan ​​hierboven vermeld)
  • Begin zeker met rijpe avocado’s. Schep het avocadovlees eruit. Meng met de room of kokosmelk (ingeblikte volle kokosmelk), zoetstof, vanille en optionele ingrediënten. Nu kun je ofwel overgaan naar een ijsmachine en karnen volgens de aanwijzingen van de fabrikant of overbrengen naar een kom, afdekken en een uur of twee invriezen tot het stevig genoeg is om eruit te scheppen. Verdeel desgewenst over avocadoschelpen en plaats een chocoladetruffel in het midden.Bekijk voedingsfeiten

Gemakkelijke Avocado Recept Ideeën

Chocolade Avocado Mousse

Avocado Chocolademousse

Groene Gezonde Avocado Smoothie (Veganistisch, Keto)

Avocado Smoothie

Zelfgemaakt Wendy's Frosty Recept

Gezonde Chocolade Frosty

Avocado Zwarte Bonen Salade Recept

Avocadosalade Recept

Makkelijk Vegan Tofu Scramble Recept

Tofu Scramble

Avocado Mayo Recept

Avocado Mayo

creditSource link

Joriciousdelicious.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart