
Deze heerlijk zachte en vochtige zelfgemaakte appelmoesmuffins zullen snel een basisrecept worden op je ontbijttafel. En het recept kan helemaal olievrij zijn!
Mijn nieuwe favoriete muffinrecept
Vijf van de vijf sterren
Ik zou deze elke dag kunnen eten
Deze muffins zijn echt niet zo gezond!!!
Zoals sommige van de bovenstaande lezersrecensies laten zien, kunnen mensen serieus geen genoeg krijgen van de stiekem gezonde appelmoesmuffins!
Misschien vind je deze Overnight Oats ook lekker – 15 nieuwe recepten
Bekijk hierboven de stapsgewijze video met het recept voor appelmoesmuffins
Makkelijke appelmoes muffins
De gezonde muffins zijn geweldig om in een lunchbox te verpakken, en ze kunnen veganistisch, glutenvrij, eivrij, zuivelvrij, volwaardig plantaardig en olievrij zijn.
Het is mogelijk een van de lekkerste en gezondste muffinrecepten die je ooit zult maken, en ze passen ook goed bij hartige recepten.
Probeer de muffins voor het diner naast mijn favoriete Linzensoep of Champignon Stroganoff, of deze gemakkelijk aanpasbare vegetarische Coconut Curry.
Je kunt het recept ook verdubbelen als je wilt en restjes invriezen voor een regenachtige dag, om altijd een voedzaam tussendoortje of gezond ontbijt bij de hand te hebben wanneer je haast hebt of geen zin hebt om te koken.
Kinderen, peuters, tieners en volwassenen zijn allemaal dol op deze clean eating muffins, omdat ze naar appeltaart smaken en tegelijkertijd boordevol voeding zitten.
Probeer ook zeker deze gezonde Pompoen Muffins

Appelmoes muffin ingrediënten
Zacht en kaneelachtig, deze klassieke muffins zijn gemaakt met slechts een paar basisingrediënten.
Ze hebben geen boter of eieren, en je kunt het recept aanpassen door een handvol rozijnen, gehakte walnoten, lijnzaad of geraspte kokosnoot toe te voegen, of door een paar bosbessen in de bovenkant van elke muffin te drukken vlak voor het bakken.
Om er havermout-appelmoesmuffins van te maken, gebruik je gewoon havermeel als je meel naar keuze, of ze kunnen volkoren zijn met het voordeel van extra vezels als je spelt- of volkorenmeel gebruikt.
De muffins kunnen geraffineerde suikervrij zijn als je dadelsuiker of kokossuiker gebruikt. Of om ze koolhydraatarm en volledig suikervrij te maken, kun je xylitol of erythritolkorrels gebruiken.
Voor muffins met een laag vetgehalte of gewichtskijkers kan de olie worden vervangen door extra appelmoes, pompoen, geprakte banaan of zelfs pinda- of amandelboter.
De foto’s in dit bericht zijn eigenlijk van de olievrije versie die alleen met appelmoes is gemaakt!
Overgebleven appelmoes? Gebruik het om Vegan Cinnamon Rolls te maken

Hoe maak je appelmoes muffins
Dit gezonde snackrecept is supersnel in elkaar te zetten.
Begin door alle vloeibare ingrediënten samen te kloppen en een muffinvorm in te vetten of te bekleden met muffin- of cupcakevormpjes.
Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit. Roer alle droge ingrediënten in een kom en combineer met het vloeibare mengsel tot een muffinbeslag.
Om ervoor te zorgen dat alles goed gemengd is, gebruik ik graag verschillende kommen voor de vloeibare en droge ingrediënten. Het kan echter een recept voor muffins met één kom zijn als je dat liever hebt.
Verdeel het muffinbeslag in de beklede muffinvorm. Het zou ongeveer acht of negen muffins van normale grootte moeten maken. Vul elk bakblik maar voor ongeveer tweederde van de hoogte, want ze zullen rijzen tijdens het bakken.
Plaats op het middelste rek van de oven en bak twintig minuten of totdat een tandenstoker die in het midden van een muffin is gestoken, er grotendeels schoon uitkomt. Laten afkoelen.
Als je mini-muffins met appelmoes wilt maken, volg dan de instructies hierboven en bak ze slechts tien minuten. ik raad aan deze mini muffinvorm.

Tips voor het bewaren van muffins
Mijn favoriete muffintruc is om ze ‘s nachts op het aanrecht of in de koelkast te bedekken. De voeringen laten de volgende dag gemakkelijk los en hun smaak en textuur zullen de volgende dag nog beter zijn.
Bewaar overgebleven muffins na een dag in een luchtdicht afgesloten bak. Vanwege de bederfelijke ingrediënten raad ik aan om ze in de koelkast te bewaren voor een optimale versheid.
Je kunt de appelmoesmuffins ook maximaal drie maanden invriezen. Ontdooi voor het eten en verwarm indien gewenst opnieuw in de magnetron of op de kookplaat.
Ze laten je hele huis naar kaneelsuiker ruiken!

- 1 beker appelmoes
- 3 eetlepel olie OF appelmoes of geprakte banaan
- 2 eetlepel melk naar keuze
- 2 theelepel puur vanille extract
- 2 theelepel witte of ciderazijn
- 1 beker spelt, wit of havermeel (probeer voor bloemloos deze Keto Muffins)
- 1/4 beker suiker of ongeraffineerde suiker
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel elk: bakpoeder en bakpoeder
- 1/4 theelepel kaneel
- optioneel handje rozijnen, gemalen walnoten, geraspte kokosnoot, enz.
- *Als je mini muffins wilt maken, bak dan maar 10 minuten. ik raad aan deze mini muffinvorm.Klop alle vloeibare ingrediënten door elkaar. Verwarm de oven voor op 350 en bekleed een muffinvorm. Roer in een nieuwe kom de overige ingrediënten goed door elkaar. Giet droog in nat en roer tot het net gelijkmatig gemengd is. Vul elke voering ongeveer 2/3 van de weg, laat een beetje ruimte over omdat ze zullen rijzen. Bak op het middelste rek, 20 minuten of totdat de muffins koepelvormig zijn en een tandenstoker die in het midden van een muffin is gestoken, er grotendeels schoon uitkomt. Laten afkoelen. (Als u ‘s nachts losjes op het aanrecht of in de koelkast afdekt, laten de voeringen de volgende dag gemakkelijk los en zijn smaak en textuur nog beter.) Restanten kunnen indien gewenst worden ingevroren. Beoordeel het recept hieronder als je het probeert!Bekijk voedingsfeiten
Meer gezonde muffinrecepten

Keto Bosbessen Muffins

Havermout Muffins

Blendermuffins zonder bloem

Bananen Muffins
Of deze gezonde Zemelen Muffins

Gemakkelijke Volkoren Engelse Muffins
Recept in de Hallo Ontbijt Kookboek
creditSource link