Visie
koksteam-jorisVers uit de tuin is zo iets geweldigs! Wat een volle smaak. In de boerderij waar we woonden, zei mijn vader bij het eten opscheppen vaak: 'Dit komt van het land'. Zo kreeg ik als kind al mee dat groente van een paar meter verderop  uit de tuin kwam. Mijn verbondenheid met de natuur ontstond toen, hele dagen buiten zijn in het groene paradijs. De natuur vind ik ook terug in de macrobiotische keuken, waar ik met pure en verse ingrediënten werk. Daar komt mijn drijfveer vandaan om mensen weer in contact te brengen met de natuur, door middel van voeding.
Na een paar jaar 'zoekend' te zijn geweest naar wat ik wilde doen in het leven, kreeg ik een visioen. Rijdend op een bakfiets langs een amsterdamse gracht, was ik op weg naar een gezin om daar een maaltijd voor hun te verzorgen. Wat volgde was dat ik in de leer ging en in dienst kwam bij Appetijt catering, waar ik door te doen alles met koken en gezondheid geleerd heb. Daar maakte ik kennis met de macrobiotiek. In deze holistische levensfilosofie vond ik alle antwoorden op wat natuurlijk, evenwichtig, 'common sense' is en gezond. Harmonie, eenheid, balans, de natuur draagt het in zich en wij als mens zijn daar onderdeel van. Door me te verdiepen in deze nieuwe levensstijl, veranderde mijn leven positief!
Het stoppen met suiker was intens: alsof mist uit mijn hoofd wegtrok, zag ik super helder mijn doel (koken, dit bedrijf) voor ogen en vielen losse stukken op zijn plek. Ik heb meer smaken leren kennen in de paar jaar dat ik macrobiotisch leef, dan de 30 jaar ervoor dat ik vlees at en vegetariër was. Verder ben ik veel daadkrachtiger, moediger, doelgerichter, efficienter en vitaler dan ooit! Ik weet waar ik mee bezig ben, het 'zoeken' is verleden tijd, ik maak mijn wensen werkelijkheid en haal resultaten. Het is geweldig en ook uitdagend om met mijn voeding en levensstijl volledige verantwoordelijkheid te nemen voor mijn leven. Voor mij zijn voeding en levensstijl de basis voor ontplooiing van ieders passie en spirituele ontwikkeling. Met Joricious Delicious wil ik mijn enthousiasme delen met anderen en inspireren tot een natuurlijker voedingspatroon. In de toekomst wil ik vanuit een in de natuur gelegen zelfvoorzienend centrum, mensen weer in verbinding brengen met hun bron. Joricious Delicious is een stap in die richting.
Verbonden aan de liefde voor de natuur, is duurzaamheid en respect. Met Joricious Delicious kijken we naar hoe we zoveel mogelijk de hele groente kunnen gebruiken, (holistisch, namelijk de hele plant) gebruiken we veel regionale en onbewerkte producten, minimaliseren afval en doen we aan restverwerking. Dat we voor biologische ingrediënten kiezen spreekt voor zich! En ook leuk om te noemen is dat we soms nog steeds, precies zoals ik het ooit voor me zag, met de bakfiets leveren!
Met veel enthousiasme kijk ik ernaar uit je te ontmoeten!

Joris Holtermans
Oprichter Joricious Delicious
Spreuk voor Site