Ontmoet de chefkoks

koksteam-joris

Joris Houtermans

Chefkok

Joris Holtermans, de man achter Joricious Delicious, dat ben ik: “Mijn fascinatie voor de natuur en de natuurlijke macrobiotische keuken gaat terug naar mijn jeugd. Toen genoten we van het buitenleven op de boerderij en aten we vaak groente en vlees uit eigen tuin.

Later als student aan de kunstacademie werd ik vegetariër, naar aanleiding van de gruwelijke tv beelden van geruimde dieren. Na mijn werk bij natuurwinkels, kreeg ik in 2010 ik een visioen: ik was fietsend op een bakfiets op weg naar een verjaardagsfeest, waar ik de maaltijd zou verzorgen. Daarna ging het snel: bij Appetijt catering oefende ik twee jaar lang bij mijn leermeester, complete maaltijden te bereiden én leerde ik voor het eerst de macrobiotische keuken en levensstijl kennen. Zie hier, sinds 2011 en met de officiële opening in 2013, staat mijn cateringbedrijf.

Naast mijn werk en stage bij Appetijt heb ik een macrobiotische opleiding gevolgd, aan veel kookworkshops meegedaan en met verschillende macrobiotische chefkoks gekookt. Inmiddels kook ik op verschillende locaties in Nederland en België, heerlijke, biologische, pure veganistische maaltijden voor retraites, verzorgen we catering voor instellingen, particulieren en bedrijven en organiseren we sushiworkshops en macrobiotische kookworkshops.

“Koken is mijn manier om te delen en verbinden.”

In de maaltijden die ik bereid, komt mijn enthousiasme naar voren en het is mijn expressie van aandacht en toewijding in mijn werk. Met het delen van gezonde, evenwichtige voeding draag ik bij aan eerlijkere voedselverdeling, minder dierenleed, meer biologische landbouw en een vredevolle wereld.


koksteam-alexander-gershbergAlexander Gershberg

Chefkok

Alexander is een ervaren en gedreven macrobiotische chefkok, die met Vegan Sundays pop-up diners organiseert, kookworkshops geeft, catering verzorgd en kookt op locatie voor groepen. Met dezelfde macrobiotische opleiding als achtergrond, zitten we direct op één lijn als we samenwerken. Kortom, de perfecte collega voor alles wat Joricious Delicious aanbiedt.


koksteam-stanislaw-jerzmanskiStanislav Jerzmanski 

Chefkok

Als chefkok bij een macrobiotisch instituut en met een reeks van macrobiotische opleidingen, is hij een ervaren en gedegen lid van ons kookteam. Naast de macrobiotiek heeft hij zich verdiept in de traditionele Chinese Geneeskunde en Westerse voedingsleer en studeerde Nederlandse Taal en Cultuur.

volgonsopfacebook